Transmutatiegave

 

Met de Transmutatiegave ontvang je de gave om te transmuteren op zielsniveau. Met deze gave kun je zelf bijvoorbeeld bijwerkingen van medicijnen en vaccinaties neutraliseren.
Bovendien is het een prachtig instrument om onverwerkte pijn, angsten, emoties en woede die je in jezelf tegenkomt wanneer je jezelf naar binnen keert, te veranderen. Wanneer je dit doet verdwijnen deze emoties vaak direct, zodat het stuk zich volledig oplost of, als dat niet het geval is, je een nog dieper contact met het betreffende stuk kunt krijgen. Hierdoor laat het stuk vaak een ander aspect van zichzelf zien, bijvoorbeeld een emotie, die dan weer transformeerbaar of transmuteerbaar is. Zo kun je een stuk stap voor stap oplossen. Voor volledige genezing tot op zielenniveau is het noodzakelijk om echt naar binnen te keren en het stuk gevoelsmatig onder ogen te zien, hierdoor wordt het stuk opgelost. Het stuk vormt anders een obstakel om het zelfgenezend vermogen te laten functioneren.
Een kosmische dag heelwijze kan hierbij een ondersteuning zijn, maar waar het uiteindelijk om gaat is het bovenstaande proces.

 

Transmuteren is vergelijkbaar met transformeren, maar de werking is sterker. Transmuteren is het veranderen van de werkelijkheid, transformeren is het veranderen binnen de werkelijkheid.
Een voorbeeld van transformeren zou kunnen zijn: Je verft een muur waarna deze er weer fris uitziet, terwijl een voorbeeld van transmuteren zou kunnen zijn: Je verft een muur waardoor de muur transparant wordt.
Het transformatie voorbeeld is een verandering binnen de bestaande werkelijkheid, terwijl het transmutatie voorbeeld een verandering is van de werkelijkheid, er gebeurt iets dat niet de wetten van onze werkelijkheid volgt.

 

Hoe kun je dat voor jezelf toepassen?


Het is heel simpel. Wanneer je je op een bepaald stuk in jezelf richt en bijvoorbeeld een angst tegenkomt, dan is het enige dat je hoeft te doen vragen om een transmutatie van deze angst. De kracht en de schoonheid van het instrument zit in de eenvoud.

 

Wanneer werkt transmuteren niet


Transmuteren werkt niet als we door een ontwikkelingsproces in het nu gaan.
Het werkt altijd als je bezig bent je onverwerkte verleden op te lossen, maar als je door een ontwikkeling gaat, die je in het nu nodig hebt voor jouw geestelijke groei, dan werkt transmuteren niet.
De geboorte van een baby is een goed voorbeeld van een ontwikkeling in het nu. De baby verlaat de voor hem bekende ruimte van de baarmoeder, gaat door een vernauwing, het geboortekanaal, om uit te komen in een voor hem of haar onbekende ruimte.
Dit geboorteproces zelf is niet transmuteerbaar, het moet gewoon plaatsvinden.
In dit voorbeeld is dat volkomen logisch, maar hetzelfde geldt voor geestelijke ontwikkelingen die in het nu plaatsvinden. Het zijn ervaringen die rijper maken, die echt nodig zijn voor je verdere ontwikkeling. Invloeden uit het verleden die het proces bemoeilijken, zijn wel weer transmuteerbaar. Als de barende moeder verkrampt omdat haar vorige bevalling zo’n pijnlijke ervaring was, is die verkramping wel transmuteerbaar.